Українська дослідниця розробила додаток для раннього виявлення аутизму

0
15

Українська дослідниця Олена Інютіна розробила мобільний додаток на основі методології KiDD для виявлення ознак аутизму та затримки розвитку у дітей віком від 1,5 до 6 років.

by @freepik

Цей інструмент має значний потенціал для покращення діагностики, оскільки дозволяє швидше і точніше виявляти ознаки аутизму, що є важливим фактором для своєчасного втручання. Рання діагностика дозволяє розпочати корекційні заходи, які можуть істотно покращити соціальну адаптацію дітей з аутизмом і підвищити їх якість життя. Особливо це актуально в умовах обмежених медичних ресурсів, таких як війна, пандемії або економічні труднощі.

Методологія KiDD пройшла стандартизацію та валідацію на вибірці з 199 українських дітей. Її ефективність була порівняна з існуючими методиками, такими як M-CHAT і ATEC. Тест показав 84% точності у виявленні ймовірності аутизму та 98% точності для загального розвитку. Незважаючи на те, що додаток не замінює лікарський діагноз, він є важливим інструментом для попереднього оцінювання стану дитини та допомоги батькам у зверненні до спеціалістів.

Цей додаток може бути корисним для батьків, які не мають доступу до фахової допомоги, але хочуть отримати попередню оцінку стану дитини. Окрім цього, додаток може використовуватись фахівцями у різних сферах: психологами, вчителями, соціальними працівниками в навчальних та медичних закладах, що значно розширює можливості його застосування в дитячій психологічній практиці.

Предыдущая статьяСамотність підвищує ризик деменції: результати найбільшого дослідження
Следующая статьяЛікарі попереджають про ризики цинги через дефіцит вітаміну С
Фолюш Ігор
У 1998 році закінчив Львівський Інститут Фізкультури Кафедра фізичної реабілітації З 1998 по 2000 рік стажування в Istituto Di MedicinaDello Sport Di Roma З 2000 по 2007 рік працював фізіотерапевтом в Hospital Santa Maria della Stella (Orvieto) У 2007 році повернувся в Україну З 2007 по 2013 працював фізіотерапевтом в приватній педіатричній клініці «Віта Пуер» У 2013 році закінчив магістратуру в Мелітопольському інституті екології та соціальних технологій У 2014 заснував «Центр масажу доктора Фолюш» де і працює донині

Оставить комментарий

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.