Дослідження: солодощі підвищують ризик депресії та інсульту

0
41

Згідно з новим дослідженням Університету Суррея, люди, які надають перевагу солодкій їжі та напоям, мають значно вищий ризик розвитку депресії, діабету та серцево-судинних захворювань.

by @wayhomestudio

У дослідженні, яке було опубліковано в Journal of Translational Medicine, дослідники проаналізували дані 180 000 добровольців з британського Біобанку, використовуючи штучний інтелект для класифікації учасників на три групи: ті, що дбають про здоров’я (споживають фрукти та овочі), всеїдні (їдять різні продукти, включаючи м’ясо та солодке), та ласуни (переважно споживають солодке). Ці групи порівнювали за показниками здоров’я на основі аналізів крові, що включали 2 923 білки та 168 метаболітів, які відображають біологічні процеси організму.

Результати дослідження вказують на значний зв’язок між уподобанням солодкого та погіршенням здоров’я. Зокрема, ласуни на 31% частіше страждають від депресії, а також мають вищий рівень діабету та серцево-судинних захворювань порівняно з іншими групами. Це підтверджується підвищеними рівнями С-реактивного білка (маркер запалення) і глюкози в крові, що свідчить про погіршення ліпідного профілю, який є попередником діабету та серцевих хвороб.

Крім того, дослідження підкреслює, що учасники, які обирали здорові продукти, мали кращі показники здоров’я: нижчий ризик серцевої недостатності, хронічних захворювань нирок та інсульту. Всеїдні люди мали помірні ризики, але значно кращі показники, ніж ласуни, що вказує на необхідність обмеження споживання цукру для зниження ризиків.

Дослідження акцентує на необхідності інформування суспільства про вплив дієти на здоров’я, особливо на споживання переробленого цукру, що є ключовим фактором ризику для багатьох захворювань.

Важливо!  Статистична інформація, представлена в медичних статтях, відображає загальні тенденції та не враховують особливості кожної окремої людини Індивідуальні обставини можуть суттєво відрізнятися. Завжди консультуйтеся з лікарем для прийняття персоналізованих рішень щодо свого здоров’я.

Предыдущая статьяКава під час вагітності може сприяти розвитку мозку дитини
Следующая статьяЯк звички допомагають зміцнити психічне здоров’я: поради
Фолюш Ігор
У 1998 році закінчив Львівський Інститут Фізкультури Кафедра фізичної реабілітації З 1998 по 2000 рік стажування в Istituto Di MedicinaDello Sport Di Roma З 2000 по 2007 рік працював фізіотерапевтом в Hospital Santa Maria della Stella (Orvieto) У 2007 році повернувся в Україну З 2007 по 2013 працював фізіотерапевтом в приватній педіатричній клініці «Віта Пуер» У 2013 році закінчив магістратуру в Мелітопольському інституті екології та соціальних технологій У 2014 заснував «Центр масажу доктора Фолюш» де і працює донині

Оставить комментарий

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.