Дослідження: Які риси впливають на вибір романтичного партнера?

0
29

Дослідження швидких побачень показало, що риси, які люди вважають важливими в потенційному партнері, мають прямий вплив на їхній вибір та сприйняття привабливості.

by @freepik

Емі Чжао, аспірантка Школи психології Університету Квінсленду, досліджувала вплив дев’яти специфічних рис на романтичний вибір 1145 учасників під час 171 сеансу швидких побачень. Учасники оцінювали як загальну привабливість партнера, так і окремі риси, серед яких доброта, інтелект, творчість та впевненість. Після завершення сесій, учасників просили оцінити важливість цих рис у їхньому “ідеальному партнері”, що дозволило отримати природні взаємодії та чесні оцінки.

Дослідження виявило значний збіг між заявленими пріоритетами та реальними уподобаннями для чотирьох рис: доброта, інтелект, впевненість і творчість. Це суперечить попереднім дослідженням, де не було виявлено такого зв’язку. Авторка пояснює це тим, що комплексний процес оцінки партнера в реальному житті базується на поєднанні різних факторів, і учасники можуть оцінювати партнера за кількома рисами одночасно.

Таким чином, висновки дослідження показують, що романтичні вподобання людей ґрунтуються не лише на одній рисі, а на їх поєднанні, що відповідає реаліям соціальної динаміки та міжособистісних відносин. Це відкриття також має практичне значення для успіху романтичних стосунків, оскільки зосередження лише на кількох рисах може обмежити можливості для успішного партнерства.

Попередня статтяЗміцнюйте серце, рятуйте мозок: як краще здоров’я серця бореться з деменцією
Наступна статтяЗвіт: як країни можуть скоротити передчасну смертність удвічі
Фолюш Ігор
У 1998 році закінчив Львівський Інститут Фізкультури Кафедра фізичної реабілітації З 1998 по 2000 рік стажування в Istituto Di MedicinaDello Sport Di Roma З 2000 по 2007 рік працював фізіотерапевтом в Hospital Santa Maria della Stella (Orvieto) У 2007 році повернувся в Україну З 2007 по 2013 працював фізіотерапевтом в приватній педіатричній клініці «Віта Пуер» У 2013 році закінчив магістратуру в Мелітопольському інституті екології та соціальних технологій У 2014 заснував «Центр масажу доктора Фолюш» де і працює донині

Залишити коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.