Вплив тренувань і безсоння на мозок зберігається протягом тижня

0
45

Нове дослідження показує, що мозкова активність та поведінка людини розвиваються в залежності від тривалого впливу навколишнього середовища, фізіологічних та поведінкових змін.

by @solarus

Протягом п’яти місяців вчені з Університетів Аалто та Оулу відстежували мозкову активність і фізіологічні показники однієї людини за допомогою сканування мозку, натільних пристроїв і смартфонів. Результати показали, що функціональна зв’язність мозку не є реакцією на миттєві події, а розвивається в контексті тривалих змін, таких як сон, фізична активність, настрій і частота серцевих скорочень. Такі фактори, як поганий сон або фізичне навантаження, впливають на когнітивні функції протягом днів, а інколи й тижнів, підкреслюючи необхідність довготривалого моніторингу для глибшого розуміння мозкових процесів.

Особливу увагу дослідники звернули на зв’язок між варіабельністю серцевого ритму та мозковою активністю під час відпочинку. Ці резльтати вказують на важливість методів управління стресом і фізичної активності, які можуть підтримувати здоров’я мозку, покращуючи пам’ять і увагу.

Унікальність дослідження полягає в тому, що воно спостерігало не тільки короткострокові (до семи днів) ефекти, але й довгострокові (до п’ятнадцяти днів), що дозволило виявити як швидку, так і поступову адаптацію мозку до змін.

Важливо!  Статистична інформація, представлена в медичних статтях, відображає загальні тенденції та не враховують особливості кожної окремої людини Індивідуальні обставини можуть суттєво відрізнятися. Завжди консультуйтеся з лікарем для прийняття персоналізованих рішень щодо свого здоров’я.

Попередня статтяДієта з високим вмістом клітковини змінює мікробіом для боротьби з хворобами
Наступна статтяКофеїн покращує стан судин у пацієнтів із ревматичними захворюваннями
Фолюш Ігор
У 1998 році закінчив Львівський Інститут Фізкультури Кафедра фізичної реабілітації З 1998 по 2000 рік стажування в Istituto Di MedicinaDello Sport Di Roma З 2000 по 2007 рік працював фізіотерапевтом в Hospital Santa Maria della Stella (Orvieto) У 2007 році повернувся в Україну З 2007 по 2013 працював фізіотерапевтом в приватній педіатричній клініці «Віта Пуер» У 2013 році закінчив магістратуру в Мелітопольському інституті екології та соціальних технологій У 2014 заснував «Центр масажу доктора Фолюш» де і працює донині

Залишити коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.